You are not logged in

LoginRegister

Log in

Photo Features

Get involved!

Widen the photographic debate in open discussions or visit your local forum for a general chat!

Share your views and knowledge with other members either locally or globally.

Technical Help

Title
Author
Created
Replies
Latest reply from
10/11/13
10
 
11 weeks 2 days ago
Hi all. I have a sl1000. Im finding it a great camera except for a few nigley things. One inparticular is, When In manual mode and wanting to set shutter speed and/or apature you press the +/- button on top of the camera, after pressing this button either shutter speed or setting apature lights up in the bottom left of lcd sreen.
29/1/14
3
 
dem
11 weeks 3 days ago
Hello All, I really rate my 550EXR but 2 areas let it down at times - both movie mode relatedThe main one is the expose - you frame up the scene and display has image well balanced and well lit - you press the movie record button and it appears to drop the exposure a few clicks - I've not seen a setting in the menu for video , and it only does this in dark environments such as inside / dull day. Does anyone have an ideas how to solve? 
4/1/14
13
 
11 weeks 3 days ago
I have uploaded about 5 or 6 photos to facebook using the uploader, but when viewing the photos in full screen mode, they do not increase in size.  What the heck where do I change this?  What folder or app controls this?  Please help.I have a 2012 HP laptop with windows 7 and I only use Mozilla Firefox, Quicktime, and Windows Live Photo GallerythanksRebecca
30/1/14
3
 
11 weeks 3 days ago
Hi,I recently bought a Fujifilm SL240 as a christmas gift.  the battery seems to charge fine the light on the charger goes green and i then put it into the camera. The camera will then work fine and i will take a couple of photos.  i then leave the camera off overnight and when i come to use it again the next day, it wont turn on and the battery is dead. i have recharged it numerous times but i am still having the same problem.
29/1/14
5
 
11 weeks 4 days ago
i prefer to use my viewfinder when taking pictures and when i first got the camera it worked great...but now when i look through it its blurry...what should i do 
28/1/14
7
 
11 weeks 5 days ago
Hi,I recently was given an S2980 for Christmas, it's the first time I've had anything but a point and shoot, I realise it's not particularly special in grand scheme of cameras but it is to me :-)
25/1/14
6
 
12 weeks 17 hours ago
Hi everyone I have just joined, and hope to enjoy using your site.just to mention, I live up in the north east uk.I have a question about a replacement (spare) battery for  Hs30exr.whilst trawling Amazon for a spare, I came across a couple listed for my camera, boasting a massive 1800Ahr....(my battery is 1200 Ahr)would this battery work in my camera?....and would it give more piccys per charge?pete 
24/1/14
5
 
12 weeks 2 days ago
Good morningThis is my first experience of a lithium battery.What is the correct way to store a lithium battery if not in use for a month or two. I bought a spare but I do not always need to use it. I have heard that they should be stored fully charged. This is perhaps backed up by the fact that there is no disharge feature on this camera.BTW - at the Brands Hatch satges rally a couple of weeks ago I got 2300 shots from one battery. I suspect this was so high because I was using continuos shooting a lot of the time? 
21/1/14
6
 
12 weeks 4 days ago
Is it possible to take long exposure photos with my f550 exr? Thank you
21/1/14
7
 
12 weeks 5 days ago
Hello Everybody,I ve just bought my HS50 (greate stuff, that s my first bridge camera), but I m a litte confused, so I m asking for some help.When I turn my mode dial to shutter priority "C" on my LCD display I have lettet "M". Is it normal?Thanks for any the answers. Cheers. 
20/1/14
5
 
12 weeks 5 days ago
Hi,i have an x-m1 and I notice in dark scenes or with the lens cap on, I can see two pixels on the screen that are white.its not the screen as when playing back photos, they're not there.when autofocus hunts, they aren't there.
6/11/13
9
 
12 weeks 5 days ago
Hi all.I have had the above camera for a few weeks and have a question regarding the battery life.the battery indicator shows fully charged after inserting a new battery but after a couple of shortish spells using the camera the battery dies without any warning.the indicator does not show a reduced life at all and goes from full to dead with a red flahing indicator just before shutdown.is this normal or has anyone else had this happen,thanks,simon. ps the battery is supposed to last for approx 500 frames but am only getting 100-200.
21/1/14
2
 
12 weeks 5 days ago
Hello everyone,i would call myself a newbe :) in the community, as same as using a camera.i love to take pictures, especially in fullautomatik. Slowly i decided to change that and realy to learn using a camera and takeing pictures. i am sure it will become passion for me!! Well, i bought it just 2 days ago and i have the first problem i cannot find a reason for. Nearly everytime, when i light the camera on, the first 5 or 10 seconds i can hear a sound. It is a BEEB sound but i dont get any information on the screen. 
18/1/14
4
 
12 weeks 6 days ago
Hi everyone,I have been bought a Finepix S4240 bridge camera as a present to convert me from 35mm to digital photography. My only problem is that I cannot find a remote shutter release for this camera model.It is something I need as I take alot of wildlife photographs which as you are aware takes time and patience. I was ok with my old 33mm film camera as I had a cable that fitted it.Can anyone give advice please, or does anyone know where I can purchase one from.RegardsMick.
18/1/14
7
 
12 weeks 6 days ago
Hi folks. I've been trying to connect my M-X1 to my imac so I can wirelessly transfer photos but although I can log onto the wireless router, the computer (using the Fuji software suitably installed) won't recognise the camera and vice versa. The camera "sees" my wife's PC on the same network but not the Mac. I'm wondering if thesoftware is incompatible with the Mavericks OS?Incidentally I can transfer photos to my ipad no problem. 
28/11/12
8
 
13 weeks 8 min ago
As per title, how do i activate the contact button on my user profile, so others may send me an e-mail. Thank youSpoon
2/3/13
20
 
13 weeks 9 min ago
Hi everyone,I am a pretty new Fuji s4200 owner and a complete newbie to this forum but I have some Qs regarding this camera - hope you do not mind me asking them here:)I found some holders and adapters for my Fuji s4200 (at least it seems they will fit...), do you think it makes any sense to buy such 'gadgets' along with some lenses and play with them a little bit or it is not the right camera for such experiments? I know it is not SLR but maybe you have/had similar equipment and could tell me if it plays its role and if it is worth buying?
12/1/14
8
 
13 weeks 10 min ago
Hello, new to the forum. Looking to get a new SD card for my Fugifilm finepix S8200. Can anyone tell me what the Max size the S8200 can hold in terms of cards? Currently got a 4gb card in it.. Want to go higher, but don't want to buy something only for it to be too high for the camera to hold.. thanks
16/1/14
5
 
13 weeks 11 min ago
Hi,I few weeks ago the tripod thread mount stripped on my FujiFilm HS20EXR. I've found the replacement part but I'm not sure how to get the old one out. Unfortunetly it's not under warranty and I don't really want to send it to FujiFilm for repair due to there prices. I've looked around but I can only think of putting an insert in or re-cutting the thread. Please could you help me come to a solution? :) Thanks
26/8/11
5
 
13 weeks 12 min ago
 Fuji Service is second to none, or should I say none existent!
16/1/14
5
 
13 weeks 12 min ago
When downloading photos from my camera to my computer I clicked the option to "remove from device".  The photos downloaded OK but when I tried moving to another folder & deleted the original folder I must have clicked the wrong button as my photos are now gone from my computer!However, I can still see the photos on my camera when I use the review (arrow) button. I tried downloading to my computer again but the message says there are no photos on my camera.  As I can see them on my camera screen, is there any way of restoring/downloading to my computer?
14/1/14
5
 
13 weeks 13 min ago
Hi, I gave set my camera (X-E2) to the settings I want as a basis. They do appear like that in the BASIC choice of the Q-menu. BUT ... if I change it to something else (in the Q-menu) like C1 and and retrun back to BASIC my settings are altered!!!!Example: I like Auto Iso, 200 normal, 6400 max, with a minimum shuttertime of 1/125. When I play with the Q-menu and set it back to BASIC the setting is altered to Iso 200. NOT NICE and ik makes the Q-menu uselees to me: I want to know what my settings are!!!
5/6/13
3
 
13 weeks 15 min ago
Hi. I am a newbie in the world of photography and on a steep learning curve! One question I can't seem to answer for myself: Is the exposure time on "S" mode on the HS30EXR limited to 4 seconds or am I missing something? I have played with the full manual setting and got 30 seconds but for now, the full control thing is a little too far for me! Please put my mind at rest so I can stop trying to achieve the impossible! Thanks
9/6/13
2
 
13 weeks 17 min ago
Hi all just bought a fuji S6800 camera and not through lack of reading cant get to bottom of how flash works .ive set it on sr auto which suits my needs ,could anyone tell me if flash is automatic or have i got to maually raise flah from button ,should i get a prompt to do this or is flash diff to flash on top of camera ,any help be appreciated thanks postmaster43